Fijne feestdagen voor jou en je kat

De feestdagen komen er weer aan. Het huis wordt versierd, er wordt lekker eten en drinken in huis gehaald. Kortom genieten! Maar geniet je kat ook tijdens de feestdagen? Hieronder een aantal tips om rekening mee te houden tijdens deze dagen.

Paasversiering

Hang geen breekbare versiering in je paastakken! Dit kan er makkelijk uitvallen, stuk gaan en in de poot van je kat terecht komen. Katten spelen ook graag met slingers, lintjes enz. Denk eraan dat je kat hierin verstrikt kan raken of het zelfs kan opeten met alle gevolgen van dien!

Wees hier op voorbereid en tref maatregelen, door bijvoorbeeld je kat niet in dezelfde ruimte met de Paastakken te laten als je niet thuis bent. Jouw kat zal niet de eerste zijn die met Pasen een bezoekje aan de dierenarts moet brengen!

Leuke paasplantjes kunnen giftig zijn voor je kat. Wat te doen als je kat toch je paasstukje heeft opgegeten? Meer informatie hierover kun je vinden op de website van het LICG.

Voeding

Al die Paaseitjes in verschillende smaken zijn natuurlijk niet te weerstaan! Niet zo goed voor je maar voor je kat nog slechter en zelfs giftig! Ook voedingsmiddelen die voor jou gezond zijn, kunnen voor je kat giftig zijn. Denk bijvoorbeeld aan druiven of rozijnen. Lees hier meer over op de website van het LICG.

Wil je iets speciaals maken voor je kat? Bekijk dan ons recept voor heerlijke cupcakes! Denk wel aan de Paaskilo's voor jou en je kat 😉

Meer lezen

Je kat op pad

Natuurlijk wil je dat je kat niets overkomt. Daarom hebben we een aantal tips op een rijtje gezet die bijdragen aan de veiligheid als jullie samen op pad gaan.

Cupcakes voor je kat

Is je kat binnenkort jarig? Dan is het misschien leuk om zelf iets speciaals voor hem of haar te bakken! Met onderstaand recept trakteer je je kat in een handomdraai op lekkere tonijncupcakes.

Meer kattenweetjes

We hebben nog meer artikelen over katten. Bekijk ze op de pagina met al onze kattenweetjes.