Kattenvermaak

Katten moeten genoeg kunnen ondernemen in en om het huis. En al kunnen ze zichzelf beter vermaken dan honden, ook katten spelen af en toe graag met hun baasje.

Kat en muis

Van nature is de kat een jager. Daarom vindt hij het leuk als je met een speelgoedmuisje gooit. Een bolletje aluminiumfolie volstaat vaak al. Gooi daarbij van de kat af, in plaats van naar hem toe. Hij zal dan eerder reageren. Een muisje of balletje verstoppen onder een handdoek kan ook leuk zijn. Een prooi verstopt zich immers ook.

Kattenkruid

Speeltjes met kattenkruid vallen vaak erg in de smaak. Ongeveer 60% van de katten reageert erop met een soort roes. Dat is genetisch bepaald. Kattenkruid is volledig natuurlijk, veilig en niet verslavend.

Krabpaal

Een krabpaal is sterk aan te raden. Zo voorkom je dat je kat de bank of trap gebruikt om zijn nagels aan te scherpen. Een krabpaal is te koop in oneindig veel varianten. Behalve plezier van het klauteren, bieden ze comfort omdat ze er lekker op kunnen luieren, die ook weer kunnen bijdragen aan het comfort en plezier van de kat doordat ze lekker kunnen klauteren, klimmen maar ook luieren op de paal.

De tuin in

Heb je een 'buitenkat', maar wil je liever dat hij in de tuin blijft? Maak je tuin dan uitdagend genoeg. Creëer plekjes die de kat kan ontdekken, waar hij onder of tussen kan kruipen. Ga het liefst ook de hoogte in, zodat er plekken zijn vanaf waar hij de boel overziet. Verder kun je ervoor zorgen dat je kat niet over de schutting kan klimmen. Plaats bijvoorbeeld gaas, draden, of buizen die meedraaien als je kat erop probeert te klimmen.

Meer lezen

Vaccinaties van je kat

Voorkomen dat je kat ziek wordt, is beter dan genezen. En vaccinaties beschermen je kat tegen ziektes. Maar welke vaccinaties worden geadviseerd? En hoe zit het met de kosten?

Je kat op pad

Natuurlijk wil je dat je kat niets overkomt. Daarom hebben we een aantal tips op een rijtje gezet die bijdragen aan de veiligheid als jullie samen op pad gaan.

Meer kattenweetjes

We hebben nog meer artikelen over katten. Bekijk ze op de pagina met al onze kattenweetjes.