Fijne feestdagen voor jou en je kat

De feestdagen komen er weer aan. Het huis wordt versierd, er wordt lekker eten en drinken in huis gehaald. Kortom genieten! Maar geniet je kat ook tijdens de feestdagen? Hieronder een aantal tips om rekening mee te houden tijdens deze dagen.

Kerstversiering

Hang geen breekbare versiering onderin de boom. Dit kan er makkelijk uitvallen, stuk gaan en in de poot van je kat terecht komen. Katten spelen ook graag met slingers. Denk eraan dat je kat in de slinger verstrikt kan raken of hem zelfs kan opeten met alle gevolgen van dien!

Het jachtinstinct van je kat kan getriggerd worden door de lichtjes in de kerstboom. Veel katten klimmen daardoor in de kerstboom. Wees hier op voorbereid en tref maatregelen, door bijvoorbeeld je kat niet in dezelfde ruimte te laten met de kerstboom als je niet thuis bent. Jouw kat zal niet de eerste zijn die met boom en al ter aarde stort!

Een echte kerstboom is prachtig maar hou er wel rekening mee dat de naalden hiervan giftig zijn voor je kat. Ook de kerstster en diverse planten die in een kerststukje worden verwerkt zijn giftig.
Wat te doen als je kat toch je kerststukje heeft opgegeten? Meer informatie hierover kun je vinden op de website van het LICG

Voeding

Misschien ga je wel uitgebreid koken voor je visite. Hou er wel rekening mee dat niet alles wat goed is voor jou ook goed is voor je kat. Maar hou er vooral rekening mee dat sommige voedingsmiddelen giftig kunnen zijn zoals druiven en chocola. Leer hier meer over op de website van het LICG

Wil je iets speciaals maken voor je kat? Bekijk dan ons recept voor heerlijke cupcakes! Denk wel aan de kerstkilo's voor jou en je kat 😉

Vuurwerk

Wat vaak voorkomt bij katten is vuurwerkangst. De harde knallen veroorzaken veel stress. Het is verstandig om je kat rondom de jaarwisseling binnen te houden!.
Er zijn producten en middelen verkrijgbaar die de stress kunnen verlagen zoals Thundershirts, supplementen en voeding. Let op! Overleg altijd met je dierenarts wat de beste oplossing is voor jouw kat!

Op de websites van de Dierenbescherming en het LICG staan handige tips die je helpen om de jaarwisseling voor jou en je kat prettiger te maken.

Meer lezen

Je kat op pad

Natuurlijk wil je dat je kat niets overkomt. Daarom hebben we een aantal tips op een rijtje gezet die bijdragen aan de veiligheid als jullie samen op pad gaan.

Cupcakes voor je kat

Is je kat binnenkort jarig? Dan is het misschien leuk om zelf iets speciaals voor hem of haar te bakken! Met onderstaand recept trakteer je je kat in een handomdraai op lekkere tonijncupcakes.

Meer kattenweetjes

We hebben nog meer artikelen over katten. Bekijk ze op de pagina met al onze kattenweetjes.