Lekker bezig met je hond

We geven je graag een paar tips om samen met je hond te doen. Voor het welzijn van je hond en het versterken van jullie band.

Actief met je hond

Ben je naast lekker wandelen met je hond op zoek naar een nieuwe hobby samen? Misschien vindt je hond het wel leuk om een denkspel te doen. Of doen jullie liever iets waarbij je meer actief kunt zijn zoals behendigheid?

Behendigheid

Bij Agilty (Behendigheid) loop je met je hond zo snel mogelijk een parcours waarbij je hond sprongen moet maken en tunnels en andere obstakels moet nemen. Je moet echt samenwerken met je hond en dat versterkt jullie band.
Uiteraard moet je hond hier wel geschikt voor zijn. Je kunt zelf het beste inschatten of je hond hiervoor te porren is. Daarnaast moet je hond natuurlijk gezond zijn en minimaal 1 jaar oud. Is dit wat voor jullie? Hier kun je meer lezen over deze leuke bezigheid samen of informeer eens bij een hondenschool.

(Denk)spel voor je hond

Spellen zijn een goed voorbeeld om je hond naast het wandelen te vermaken. En ze zijn goed voor de geestelijke gezondheid. Met een paar minuten per dag kun je je hond op een ontspannen manier zichzelf laten inspannen.

Er zijn verschillende soorten spellen bijvoorbeeld de snackbal of voerbal.  Deze bal vul je met snoepjes of brokjes en daagt je hond uit tot spelen. Op het moment dat je hond de bal laat rollen, komen de snoepjes of brokjes er uit.

Een ander leuk voorbeeld zijn denkspellen voor de hond. Dit zijn een soort puzzels waarbij je onder de onderdelen snoepjes kunt verstoppen. De hond kan vervolgens door middel van schuiven, verplaatsen of draaien van deze onderdelen het snoepje bemachtigen. Deze denkspellen zijn te verkrijgen in verschillende moeilijkheidsvarianten. Misschien ontpopt jouw hond zich wel tot een ware puzzelkoning!

Aanschaffen of zelf maken

Op bol.com kun je verschillende (denk)spelletjes vinden. Ook kun je zelf creatief aan de slag voor je hond. Op de website van Doggo kun je voorbeelden vinden.

Vaccinaties van je hond

Vaccinaties beschermen je hond tegen ziektes. Maar welke vaccinaties worden geadviseerd? En hoe zit het met de kosten?

Gewrichtsproblemen bij je hond

Honden met de gewrichtsproblemen heupdysplasie of elleboogdysplasie hebben pijn. Maar welke honden hebben er last van? En hoe behandel je deze aandoeningen?

Meer hondenweetjes

We hebben nog meer artikelen over honden. Bekijk ze op de pagina met al onze hondenweetjes.