Fijne feestdagen voor jou en je hond

De feestdagen komen er weer aan. Het huis wordt versierd, er wordt lekker eten en drinken in huis gehaald. Kortom genieten! Geniet je hond ook tijdens de feestdagen? Hieronder een aantal tips zodat jouw viervoeter ook kan genieten tijdens de feestdagen!

Kerstversiering

Hang geen breekbare versiering onderin de boom. Dit kan makkelijk vallen, stuk gaan en in de poot van je hond terecht komen.

Een echte kerstboom is prachtig maar houdt er wel rekening mee dat de naalden hiervan giftig zijn voor je hond. Ook de Kerstster en diverse planten in een kerststukje zijn giftig. Zorg dus dat je hond hier niet bij in de buurt kan komen.

Wil je weten wat je moet doen als je hond wel de kerstster heeft opgegeten? Kijk dan op de pagina over vergiftiging van huisdieren bij het LICG

Lekker eten

Misschien ga je wel uitgebreid koken voor je visite. Hou er wel rekening mee dat niet alles wat voor jou goed is ook goed is voor je hond. Sommige voedingsmiddelen kunnen giftig zijn zoals druiven en chocola. 

Lees meer hierover op onze pagina ''Giftig voor honden'' en op de website van het LICG.

Wil je wel wat lekkers maken voor je hond? Ons recept voor een heerlijke kiptaart is hier te vinden! Denk wel aan de Kerstkilo's van jou en je hond! 😉

Vuurwerk

Wat regelmatig voorkomt bij honden is angst voor vuurwerk! De harde knallen veroorzaken veel stress. Er zijn producten verkrijgbaar die de stress kunnen verlagen. Voorbeelden hiervan zijn Thundershirts, supplementen en voeding.

Let op! Overleg altijd met je dierenarts wat de beste oplossing is voor jouw trouwe viervoeter.

Op de websites van de Dierenbescherming en het LICG staan handige tips die je helpen om de jaarwisseling voor jou en je hond prettiger te maken.

Recept voor heerlijke hondensnacks

Wil je echt weten wat je hond eet? Bak dan zelf overheerlijke hondenkoekjes of een kiptaart!

Screenshot recept hondenkoekjes

Meer lezen

Giftig voor honden

Mensenvoedsel kan giftig zijn voor honden. Maar weet jij wat er precies giftig is voor je hond? Lees hier wat je uit de buurt van je trouwe viervoeter moet houden.

Verjaardagstaart voor je hond

Is je hond binnenkort jarig? Dan is het misschien leuk om zelf iets speciaals voor hem of haar te bakken. Met onderstaand recept trakteer je je hond op een lekkere kiptaart.

Meer hondenweetjes

We hebben nog meer artikelen over honden. Bekijk ze op de pagina met al onze hondenweetjes.