Eropuit met je hond

Natuurlijk wil je dat je viervoeter niets overkomt. Daarom hebben we een aantal tips op een rijtje gezet die bijdragen aan de veiligheid als jullie samen op pad gaan.

Uitlaten in het donker

Even nog een blokje om met de hond voordat je naar bed gaat. Besef dat de hond in het donker slecht zichtbaar is voor andere verkeersdeelnemers. Speciaal hiervoor zijn er verlichte halsbanden, verlichte lijnen en zelfs hesjes verkrijgbaar. Ook handig voor jezelf, wanneer je hond de benen neemt in het donker.

In de auto

Wanneer je hond meegaat in de auto, is het belangrijk dat je hond ook een gordel om heeft. Moet je een keer onverwachts remmen, dan schiet hij niet ineens naar voren. Daarnaast is het een prettig idee dat je viervoeter je niet komt begroeten door op je schoot te springen, hoe gezellig dat ook bedoeld is. Er zijn veel manieren om je hond in de auto een eigen plekje te geven. Je kan je hond vastzetten met een speciale hondengordel en tuigje. Maar er zijn ook reismanden en kooien voor in de auto.

Naar het buitenland

Gaat je hond lekker mee op vakantie? Kijk dan goed na welke eisen daarvoor gelden. Zorg dat je hond goed ingeënt is en dat je het dierenpaspoort meeneemt. Denk ook aan bescherming tegen teken en zandvliegjes die hartworm veroorzaken. Je dierenarts kan je hiermee verder helpen.

Verjaardagstaart voor je hond

Is je hond binnenkort jarig? Dan is het misschien leuk om zelf iets speciaals voor hem of haar te bakken. Met onderstaand recept trakteer je je hond op een lekkere kiptaart.

Lekker bezig met je hond

We geven je graag een paar tips om samen met je hond te doen. Voor het welzijn van je hond en het versterken van jullie band.

Meer hondenweetjes

We hebben nog meer artikelen over honden. Bekijk ze op de pagina met al onze hondenweetjes.