Aansprakelijkheid voor hond of kat

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Als je hond of kat schade aanricht, wie is er dan aansprakelijk? Moet jij als eigenaar van de hond of kat de schade betalen?

Stel je loopt lekker door het bos met je hond. Je hond snuffelt rond en rent van hot naar her. Dan opeens ziet hij een konijn lopen en schiet erachteraan! Daarbij kijkt hij natuurlijk niet om zich heen en loopt hij pardoes een argeloze wandelaar omver. Met als gevolg dat de wandelaar een scheur in zijn jas heeft.

Of je bent een trotse kattenbezitter die graag bezoek ontvangt. Je zit gezellig met je beste vriend of vriendin te kletsen als je eigenwijze kat besluit om via de nieuwe broek van je bezoek omhoog te klimmen. Het kan zijn dat de kat onbedoeld een nieuwe fashion trend start. Waarschijnlijker is dat de broek beschadigd is.

Aansprakelijk voor schade door je huisdier?

Het antwoord is, ja! Als je hond of kat schade aanricht, ben je als baasje aansprakelijk. Dat betekent dat jij als eigenaar van de hond of kat de schade moet betalen. Heb je een aansprakelijkheidsverzekering van Reaal? Dan is deze schade verzekerd. Lekker geregeld!

Huisdier gewond

Is je hond of kat gewond geraakt? Dan valt dit niet onder je aansprakelijkheidsverzekering. Wil je geen zorgen hoeven maken over rekeningen van de dierenarts? Kijk dan eens naar onze huisdierenverzekeringen.

Meer lezen

Meer hondenweetjes

We hebben nog meer artikelen over honden. Bekijk ze op de pagina met al onze hondenweetjes.

Meer kattenweetjes

We hebben nog meer artikelen over katten. Bekijk ze op de pagina met al onze kattenweetjes.