Veelgestelde vragen Comfort

Alle veelgestelde vragen over wat we wel en niet vergoeden

Vergoedingen

 • Ik word doorverwezen naar een specialist in het buitenland, wordt dit vergoed?

  Als de klacht waarvoor je wordt doorverwezen is meeverzekerd dan worden deze kosten vergoed. Hiervoor is een schriftelijke doorverwijzing nodig van je dierenarts in Nederland.

  Belangrijk: De nota's moeten in alle gevallen in het Nederlands of Engels zijn opgesteld, zodat wij de nota's kunnen beoordelen. Op de nota moet de naam en het chipnummer van je huisdier staan. Verder moet bij de declaratie een patiëntenkaart ('medical chart') in het Nederlands of Engels worden meegestuurd.

 • Worden dieetvoeding en voedingssupplementen vergoed?

  Dieetvoeding of voedingssupplementen worden niet vergoed.

 • Worden (spoed)consulten in het weekend vergoed?

  Wij vergoeden medisch noodzakelijke consulten voor je huisdier, ook als dit in het weekend plaatsvindt. Laat je huisdier wel volledig inschrijven bij de dienstdoende dierenarts. Vraag om een gespecificeerde factuur met jouw adresgegevens, de naam van je huisdier en het chipnummer. Deze heb je nodig om de kosten bij ons te declareren. In de Comfort Verzekering vergoeden we maximaal € 175 consultkosten per verzekeringsjaar.

 • Welke medicijnen worden er vergoed?

  Als er medicijnen voorgeschreven worden, dan worden deze alleen vergoed als de aandoening waarvoor de medicijnen worden voorgeschreven is meeverzekerd. Een medicijn moet geregistreerd zijn. Op de website van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (www.cbg-meb.nl) kun je opzoeken of een medicijn geregistreerd is. Wij hebben geen invloed op de registratie van een medicijn. In onze Comfort Verzekering geldt voor chronisch medicijngebruik (als een aandoening langer dan 6 maanden met medicatie wordt behandeld) een eigen bijdrage van 50%. Medicatie tegen tumoren worden alleen in de Aanvullende Dekking vergoed.

 • Is een identificatiechip verplicht?

  Een identificatiechip is verplicht als je dier eenmaal bij Reaal Dier & Zorg verzekerd is. Je hoeft hier niet speciaal voor naar de dierenarts. Bij je eerstvolgende bezoek aan de dierenarts kun je deze chip laten aanbrengen.

  Om een nota in behandeling te kunnen nemen is het noodzakelijk dat het chipnummer erop staat. De reden hiervan is dat een chipnummer een uniek identificatiemiddel is. Er is geen tweede huisdier met hetzelfde chipnummer. Dit garandeert dat de kosten zijn gemaakt voor jouw verzekerde huisdier.

  In de Comfort Verzekering wordt de aanschaf en het laten plaatsen van een ISO-gecertificeerde identificatiechip vergoed. Het bijbehorende consult vergoeden wij niet.

 • Worden erfelijke aandoeningen ook vergoed?

  Erfelijke aandoeningen zijn meeverzekerd. Kosten van erfelijke aandoeningen waarvan de symptomen voor aanvang van de verzekering of tijdens de wachttermijn bekend zijn geworden worden echter niet vergoed. Ook niet als de diagnose pas later is gesteld.

 • Worden de kosten een castratie/sterilisatie vergoed?

  In de Comfort Verzekering vergoeden we een castratie of sterilisatie alleen als je ook een Castratie/Sterilisatie Dekking hebt afgesloten. Je kunt dit vinden op je polisblad. Deze dekking kon afgesloten worden tot 1 juli 2013. Als je deze dekking hebt, vergoeden we 50% van de operatiekosten.

 • Worden de zogenaamde ‘afslankmedicijnen’ vergoed?

  Nee, de kosten voor 'afslankmedicijnen' worden niet vergoed.

 • Worden homeopathie en acupunctuur vergoed in de Comfort Verzekering?

  Wij vergoeden homeopathie en acupunctuur in de Aanvullende Dekking. Voorwaarde hiervoor is wel dat de behandeling uitgevoerd wordt door een speciaal hiervoor geregistreerde dierenarts. Voor homeopathie geldt dat de behandelend arts aangesloten moet zijn bij www.scwd.nl of bij www.bkhd.nl. Een geregistreerd acupuncturist vind je bij de SNVA. Er wordt maximaal € 200 per verzekeringsjaar vergoed.