Lekker bezig met je hond

We geven je graag een paar tips om samen met je hond te doen. Voor het welzijn van je hond en het versterken van jullie band.

Trainingen

Jullie zouden samen een training kunnen volgen. Naast puppycursus zijn er nog talloze trainingen die je met je hond kan doen. Zo zijn er trainingen voor gehoorzaamheid, socialisatie en behendigheid. Of misschien is ‘dogdance’ meer wat voor jullie: een mix van gehoorzaamheidstraining en trucjes laten uitvoeren op muziek. Kijk eens bij een hondenschool in de buurt wat de mogelijkheden zijn. Laat je hond gedrag zien dat je niet kunt verklaren? Dan kun je terecht bij een gedragstherapeut.

Spelletjes

Lekker naar buiten en spelen met een frisbee, een bal of ander speeltje is natuurlijk leuk om samen te doen. En goed voor zijn conditie. Er zijn ook speeltjes waarmee je hond zich kan vermaken. Denkspelletjes zijn ook een voorbeeld voor je hond om zichzelf bezig te houden, en goed voor de geestelijke gezondheid. Ook handig wanneer je hond erg druk is, want ze kosten hem veel energie. Verder zijn er nog de snackspeeltjes, die het voeden en denken combineren. Lukt het je hond om het op te lossen? Dan beloont het speeltje hem met een snack.

Samen wandelen

Er zijn door heel Nederland veel plekken waar je hond los mag lopen en eventueel ook kan zwemmen. Op internet is hier genoeg over te vinden. Inmiddels bestaan er zelfs leuke apps, waarmee je kunt afspreken met baasjes en hun honden. Goed voor de socialisatie van jullie beiden!

Bekijk meer tips

Ben je nog niet uitgelezen? 

Bekijk dan meer tips op onze Ook nuttig pagina.