Je huisdier goed verzekerd

Artikel

Eigen risico

De vergoeding die je van ons krijgt is afhankelijk van de hoogte van het gekozen vergoedingspercentage en het gekozen eigen risico.

  • Dier & Zorg 50 = 50% vergoeding bij een maximaal verzekerd bedrag van € 1500
  • Dier & Zorg 70 = 70% vergoeding bij een maximaal verzekerd bedrag van € 3000
  • Dier & Zorg 90 = 90% vergoeding bij een maximaal verzekerd bedrag van € 5000

Je eigen risico is € 0, € 50, € 100 of € 150 per verzekeringsjaar. De eigenrisicoperiode start op de ingangsdatum van je verzekering. Bij de start van elk nieuw verzekeringsjaar start een nieuwe eigenrisicoperiode. 

Als je een nota van je dierenarts declareert, wordt eerst je eigen risico of het restant daarvan ingehouden over het deel van de medische kosten dat verzekerd is. Daarna wordt van het resterende bedrag 50%, 70% of 90% vergoed, afhankelijk van het vergoedingspercentage wat je gekozen hebt.

Bij ingang van je nieuwe verzekeringsjaar kan je het gekozen eigen risico en/of het vergoedingspercentage aanpassen. Je huisdier moet op dat moment dan wel gezond zijn.

Nota declareren? Doe het vóór 1 december 2021

Heb je op dit moment nog een verzekering bij Reaal Dier & Zorg en heb je een nota? Of was je voorheen klant bij ons en heb je nog een nota uit die periode? Dan kun je deze nog tot 1 december 2021 bij ons declareren. Na 1 december 2021 ben je hiervoor welkom bij OHRA.